Anonim
Image
Image

Jablonski firar sin seger i Rio

Karol Jablonski, som sjönk till femte i matchrankets världsranking, har visat att han fortfarande är en av de största i segling. Vid Match Race Brasil besegrade han den brasilianska superstjärnan Raging Grael 2-1 i en spännande final.

"Det var en fantastisk händelse. Massor av sponsorer, stort medieintresse, live-rapporter på TV. Svårt att tro", rapporterar den tyska polen.

Jablonski, som vann mästerskapet i Hamburg för en månad sedan, seglade på Bénéteaus 40.7 med ett blandat lag. Fyra brasilianer gick med i hans tremanns vanliga besättning. Men efter att ha förlorat till rekordmedaljör och America's Cup-taktikern Torben Grael i den inledande omgången blev han bättre och bättre och vann slutligen finalen. Jablonski kommenterar: "Efter det första nederlaget kunde jag kontrollera honom i den andra och tredje fasen före start och vann klart startarna. Det var avgörande."

ISAF Rolex World Sailer of the Year Robert Scheidt representerade också i fältet för de åtta besättningarna. Men han kom inte längre än den sista platsen. "Vi började inte så illa, men våra manöverfel kostade för mycket", säger den tvåfaldiga olympiska mästaren och sju gånger världsmästaren i laser. "Jag är väldigt trött på säsongens resor och tävlingar. Jag är på semester resten av året."